Advocaat strafrecht Nijmegen

N

Resultaatgerichte begeleiding

N

Betaalbaar tarief

N

Volwaardige ondersteuning

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

U kunt helaas in een situatie komen waarin u de diensten van een strafrechtadvocaat nodig heeft. Er zijn diverse manieren waarop u als burger in aanraking kunt komen met het strafrecht. Dat kan als verdachte, maar ook als slachtoffer. U wilt dan natuurlijk worden bijgestaan door een advocatenkantoor dat veel kennis heeft van het strafrecht en u daardoor op vakkundige en resultaatgerichte wijze kan begeleiden. Hamelers Nijkamp Advocaten in Uden, nabij Den Bosch en Nijmegen, regelt graag voor u een strafrecht advocaat die u uitstekend van dienst kan zijn.

Recht op strafrechtadvocaat bij aanhouding

Wanneer u wordt aangehouden hebt u voorafgaand aan uw verhoor recht op overleg met een strafrechtadvocaat. Dit wordt consultatiebijstand genoemd. Daarnaast mag tegenwoordig ook bij alle andere verhoren door de politie een advocaat aanwezig zijn. De politie mag u in eerste instantie maximaal 6 uur vasthouden. Wanneer de politie reden ziet u langer vast te houden, wordt u in verzekering gesteld. U krijgt dan een advocaat toegewezen via de zogenaamde piketregeling, welke voldoen aan een aantal specifieke voorwaarden. U kunt ook een eigen advocaat kiezen. Iedere strafrechtadvocaat die werkzaam is bij Hamelers Nijkamp Advocaten neemt deel aan de piketregeling en kan u dus vanaf het eerste moment van uw aanhouding adviseren en bijstaan bij verhoren door de politie. Ook wanneer u vreest te worden aangehouden of bent uitgenodigd voor een verhoor kunnen wij u helpen. Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met een strafrecht advocaat van advocatenkantoor Hamelers Nijkamp Advocaten in omgeving Den Bosch en Nijmegen.

Wat gebeurt er na aanhouding en verhoor?

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. In het gunstigste geval wordt u weer vrijgelaten. Toch kan ook voorkomen dat u mogelijk vervolgd zult worden. U krijgt dan een dagvaarding. Dit houdt in dat u wordt opgeroepen om te verschijnen bij een strafrecht. Er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Politierechter voor eenvoudige strafzaken, zoals mishandeling, bedreiging, vernieling en hennepzaken.
  • Kantonrechter voor eenvoudige verkeerszaken en overtredingen.
  • Meervoudige kamer (drie rechters) voor zware strafzaken, zoals ernstige verkeerszaken met letsel, zedendelicten en ernstige geweldszaken.

Stuur ons een bericht!

MKB ABONNEMENT

U heeft bij een dagvaarding recht op bijstand van een strafrechtadvocaat. Het is ook mogelijk dat het Openbaar Ministerie een voorstel doet om strafvervolging te voorkomen. In dat geval wordt u opgeroepen voor een TOM-zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie) of OTP-zitting (Oproep Ten Parkette) wanneer u minderjarig bent. Er wordt dan een transactievoorstel gedaan. Als u dit voorstel accepteert, hoeft u niet voor de strafrechter te verschijnen. Vaak wordt een werk- of leerstraf of de betaling van een schadevergoeding aan het slachtoffer voorgesteld als alternatief. Een strafrecht advocaat van ons advocatenkantoor in omgeving Den Bosch en Nijmegen kan u bijstaan bij zowel dagvaardingen als een TOM-zitting of OTP-zitting.

Bijstand van strafrechtadvocaat voor slachtoffer

Slachtoffers hebben net als verdachten recht op bijstand van een advocaat. Vaak helpt deze bij eenvoudige strafzaken. Deze zal dan samen met u onderzoeken of u recht heeft op een vergoeding na de geleden schade (immateriële schade). Daarnaast zal ook worden onderzocht of u recht heeft op smartengeld ter compensatie van uw leed (immateriële schade). Ook bij ernstige strafzaken kan een advocaat u van dienst zijn. Deze kan bijvoorbeeld het contact met de officier van justitie onderhouden en u ondersteunen bij het afleggen van een slachtofferverklaring.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de diensten van een strafrecht advocaat van advocatenkantoor Hamelers Nijkamp Advocaten in omgeving Den Bosch en Nijmegen? Dan kunt u contact met ons opnemen via 0413 255 180.