Echtscheidingsadvocaat

N

Resultaatgerichte begeleiding

N

Betaalbaar tarief

N

Volwaardige ondersteuning

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Bent u op zoek naar een familierecht advocaat of echtscheidingsadvocaat in omgeving Uden, Den Bosch, Oss en Nijmegen? De advocaten van Hamelers Nijkamp Advocaten in Uden zijn u graag van dienst. Wij bieden u vakkundige en resultaatgerichte begeleiding bij tal van juridische vraagstukken. Naast het familierecht zijn onze advocaten ook bekend met het ondernemersrecht, arbeidsrecht en strafrecht. Wij helpen u op een persoonlijke en duidelijke manier en bieden onze diensten als scheidingsadvocaat in omgeving Uden, Den Bosch, Oss en Nijmegen aan tegen een betaalbaar en vast tarief. U weet bij ons altijd waar u aan toe bent.

Familierecht advocaat in omgeving Uden, Den Bosch, Oss en Nijmegen

Het personen- en familierecht houdt zich bezig met afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding en andere zaken die verband houden met familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen. Zaken als naamswijzigingen, alimentaties, ouderschapsplannen, adopties en ondertoezichtstellingen zijn voorbeelden van onderdelen van het familierecht. De familierecht advocaat van Hamelers Nijkamp Advocaten in omgeving Uden, Den Bosch, Oss en Nijmegen kan u bij al deze zaken van dienst zijn.

Juridische hulp bij scheiding van echtscheidingsadvocaat in Uden

Een van de meest voorkomende zaken waar een familierecht advocaat in omgeving Uden, Den Bosch, Oss en Nijmegen te maken zal krijgen is de echtscheiding. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt scheiden. Voordat u juridische hulp inschakelt, is het belangrijk te bepalen welke situatie op u van toepassing is.

  • Echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek: het is mogelijk zonder conflicten afspraken te maken over de gevolgen van de echtscheiding.
  • Echtscheiding via mediation: het is niet mogelijk de gevolgen van een echtscheiding in onderling overleg te regelen. U heeft echter wel beiden de intentie om via gesprekken onder begeleiding van een mediator tot een goede regeling te komen.
  • Een echtscheiding op tegenspraak: in dit geval is er sprake van een geschil over de gevolgen van de echtscheiding en u verwacht dan ook niet dat u in onderling overleg, dan wel via mediation, tot een gezamenlijke regeling zult komen.

Het maakt voor de scheidingsadvocaat van Hamelers Nijkamp Advocaten in omgeving Uden, Den Bosch, Oss en Nijmegen niets uit welke situatie op u van toepassing is. Hij of zij zal u altijd op professionele en vertrouwelijke wijze bijstaan.

Stuur ons een bericht!

MKB ABONNEMENT

Ouderschapsplan vastleggen in gezamenlijk overleg

Wanneer u samen kinderen heeft, is een echtscheiding extra naar. U wilt het liefst goede afspraken maken betreffende de kinderen. Daarvoor kan een ouderschapsplan worden vastgelegd. Deze omvat afspraken over de opvoeding van de kinderen, de omgang met de kinderen, de wijze waarop u elkaar informeert over belangrijke kwesties en over de kosten van opvoeding en verzorging van de kinderen. Het vastleggen van een ouderschapsplan is verplicht. Een echtscheidingsadvocaat in omgeving Uden kan u hierbij helpen.

Hoogte van alimentatie bepalen

Naast het vastleggen van het ouderschapsplan is het ook noodzakelijk na te denken over kinderalimentatie. Hoe worden de kosten voor de opvoeding en verzorging van de kinderen verdeeld? Dit kunt u in overleg met een scheidingsadvocaat in omgeving Uden, Den Bosch, Oss en Nijmegen regelen. Wij kunnen bijvoorbeeld een alimentatieberekening voor u maken. Ook wanneer er iets wijzigt in uw inkomen of dat van uw ex-partner kunt u onze hulp inschakelen om te bepalen of de kinderalimentatie gelijk blijft of verandert. In sommige gevallen wordt er naast kinderalimentatie ook partneralimentatie geëist. Dat is het geval wanneer uw ex-partner na de echtscheiding onvoldoende inkomsten heeft om van te leven. De ander heeft in dat geval de plicht om bij te dragen in de kosten van het levensonderhoud. Ook hiervoor kan onze echtscheidingsadvocaat in Uden een alimentatieberekening maken.

Echtscheidingsconvenant opstellen met de hulp van echtscheidingsadvocaat in omgeving Uden en Oss

Het echtscheidingsconvenant is een document waarin u de uiteindelijke afspraken vastlegt die financiële gevolgen voor u en uw ex-partner hebben. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om afspraken over de woning, partneralimentatie, verdeling van de inboedel, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en het pensioen. Dit wordt samen met het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank ingediend. Wanneer u samen minderjarige kinderen heeft, zal ook het ouderschapsplan mee worden ingediend. De afspraken in het convenant zijn na bekrachtiging van de rechter afdwingbaar.

Vaste tarieven

Onze familierechtadvocaat in omgeving Uden, Den Bosch, Oss en Nijmegen biedt de grootste delen van de diensten tegen vaste tarieven aan. Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent. Wanneer u wilt weten wat de scheidingsadvocaat van Hamelers Nijkamp Advocaten in omgeving Uden, Den Bosch, Oss en Nijmegen precies voor u kan betekenen, kunt u ten allen tijde contact met ons opnemen. Daarvoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0413 255 180.